Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros rakott krumpli recept

Magyaros rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 cm hosszú füstölt kolbász
    • 3,5 dl tejföl
    • őrölt bors
    • 5 húsos szalonna szelet
    • 1 tk margarin a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük.

    A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarinnal.

    A felkarikázott krumpli felével kirakjuk a tálat. Meghintjük sóval és borssal. Rárakjuk a tojás karikákat, azt is megsózzuk.
    A tejföl kétharmadát rásimítjuk. Jöhet rá a kolbász.

    A maradék krumpli karikákat kicsit egymásra csúsztatva rakjuk rá. Meghintjük sóval. A meghagyott tejföllel lekenjük. A pár darab szalonnát a tetejére rakjuk.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb 40 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Már olyan régen készítettem rakott krumplit, hogy nem is emlékszem rá mikor. Tulajdonképpen volt itthon minden alapanyag. Általában virslivel vegyesen sütöm, de most csak kolbász került bele. Árválkodott a hűtőben egy kevés húsos szalonna is, azt pedig a tetejére tettem. Így lett egy kicsit magyaros. Krumpli, kolbász, tojás, szalonna…. Hm, igazán laktató ebéd :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá