Magyaros rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 4 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 cm hosszú füstölt kolbász
- 3,5 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 5 húsos szalonna szelet
- 1 tk margarin a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük.
A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarinnal.
A felkarikázott krumpli felével kirakjuk a tálat. Meghintjük sóval és borssal. Rárakjuk a tojás karikákat, azt is megsózzuk.
A tejföl kétharmadát rásimítjuk. Jöhet rá a kolbász.
A maradék krumpli karikákat kicsit egymásra csúsztatva rakjuk rá. Meghintjük sóval. A meghagyott tejföllel lekenjük. A pár darab szalonnát a tetejére rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb 40 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Már olyan régen készítettem rakott krumplit, hogy nem is emlékszem rá mikor. Tulajdonképpen volt itthon minden alapanyag. Általában virslivel vegyesen sütöm, de most csak kolbász került bele. Árválkodott a hűtőben egy kevés húsos szalonna is, azt pedig a tetejére tettem. Így lett egy kicsit magyaros. Krumpli, kolbász, tojás, szalonna…. Hm, igazán laktató ebéd :-)