Magyaros rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 nagyobb tojás
  • 15 cm hosszú füstölt kolbász
  • 3,5 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 5 húsos szalonna szelet
  • 1 tk margarin a forma kikenéséhez

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük.

A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarinnal.

A felkarikázott krumpli felével kirakjuk a tálat. Meghintjük sóval és borssal. Rárakjuk a tojás karikákat, azt is megsózzuk.
A tejföl kétharmadát rásimítjuk. Jöhet rá a kolbász.

A maradék krumpli karikákat kicsit egymásra csúsztatva rakjuk rá. Meghintjük sóval. A meghagyott tejföllel lekenjük. A pár darab szalonnát a tetejére rakjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb 40 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.

Tipp:

Már olyan régen készítettem rakott krumplit, hogy nem is emlékszem rá mikor. Tulajdonképpen volt itthon minden alapanyag. Általában virslivel vegyesen sütöm, de most csak kolbász került bele. Árválkodott a hűtőben egy kevés húsos szalonna is, azt pedig a tetejére tettem. Így lett egy kicsit magyaros. Krumpli, kolbász, tojás, szalonna…. Hm, igazán laktató ebéd :-)