Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lucskos káposzta recept

Lucskos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg kockára vágott sertéshús
  • 1 fej káposzta(kb. 1,5 kg)
  • csombor
  • kapor
  • zöld paprika (csípős is lehet)
  • 3-4 paradicsom
  • 1 ek apróra vágott póréhagyma (vagy más hagyma)
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek búzaliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek tejföl
  • ecet ízlés szerint
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni.

Amikor forr, leszedjük a habot a tetejéről, takarékra vesszük, és hozzáadjuk a feldarabolt zöld káposztát. Sózzuk, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, majd a csombort és a kaprot is.

Egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és 1 dl vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon picit még főzzük, majd hozzáadjuk a leveshez.

Amikor már puha a hús és a káposzta is, kevés ecetet (ízlés szerint) adunk hozzá.

A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal és a tejföllel, majd szedünk hozzá a forró levesből, elkeverjük, és visszaöntve a leveshez, behabarjuk. Hagyjuk újra felforrni, ha szükséges, utánaízesítünk.

Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.

A finom ízét a zöld fűszerek adják ennek az ételnek.

A lucskos káposzta kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 58 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá