Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 5 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mártogatós:
- 1 kis pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítése:
A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lisztet és a tojást.
Jól összekeverjük, majd egy kanál segítségével forró olajba adagoljuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.