Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás

Mártogatós:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lisztet és a tojást.

Jól összekeverjük, majd egy kanál segítségével forró olajba adagoljuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A mártogatóshoz a tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.