Lencsés sertésragu virslivel, bajor káposztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka vagy dagadó
- 20 dkg lencse
- 3 db vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 6 db virsli
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg bacon
- zsir
- só
- bors
Elkészítése:
Megmossuk a lencsét és sós, hideg vízben felrakjuk főni. Amikor félig megpuhult félretesszük.
Nagy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre párolunk két felvágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, és a kockára vágott húst.
Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, borsozzuk, végül aláöntünk egy keveset a lencse vizéből.
A bacont kockára vágjuk, serpenyőben kisütjük, mellédobunk egy fej vékony szeletekre vágott hagymát amit üvegesre párolunk.
A káposztát átmossuk és a szalonnás alapra tesszük. A virslit bevagdossuk és megsütjük.
Egy tálra szedjük a lencsét, mellé a káposztát amire ráhelyezzük a sült virslit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

