Lecsós tarja párolt rizzsel recept

Hozzávalók:
- fél kg tarja (csont nélküli)
- 1 ü lecsó
- 25 dkg rizs
- só, bors
- 1 kk. oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 1 csipet köménymag (egész)
- 15 dkg (füstölt)szalonna
Elkészítése:
A húst és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a húst és magas lángon megpirítjuk. A gázt levéve lassú tűzön lefedve puhára főzzük. Én vizet nem adtam hozzá hanem a saját levében főztem. Kb. a felénél hozzáadjuk a lecsót és a fűszereket és készre főzzük. Hozzá én rizst pároltam de lehet akár tésztával is fogyasztani!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »