Lecsós tarhonya recept

Hozzávalók:
- zöld paprika
- paradicsom
- vörös hagyma
- olaj
- tarhonya
A hozzávalók mennyiségét mindenki ízlése szerint mérje ki.
Elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd átpirítjuk rajta a tarhonyát is. Felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára pároljuk.
A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. Olajon megpirítunk egy fej apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Fedő alatt, sűrű kevergetéssel puhára pároljuk. A kész lecsót a kifőzött tarhonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »