Rácos hús recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 1 kg burgonya
- 25 dkg zöldpaprika
- 25 dkg paradicsom (télen 1 csomag mélyhűtött lecsó)
- 2 fej vöröshagyma
- dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
A nyers, megtisztított karikákra vágott burgonyát az olajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük, és megsózzuk. A karikákra vágott paradicsomot meg zöldpaprikát a tetejére terítjük (ha mirelitből készítjük, még fagyottan vágjuk fel), ezt beborítjuk a szintén karikákra vágott vöröshagymával, és az egészet a kicsontozott, kivert, jól besózott hússzeletekkel befedjük. Meleg sütőben, eleinte lefedve, kb. egy óráig sütjük, félidőben megfordítjuk a húst, hogy mindkét fele egyenletesen piruljon. Előnyös, ha a fordítás során néhány hagymakarika is a tetejére kerül. Tálalás előtt öt perccel az egészet a tejföllel leöntjük, és erős lángon a tetejét megpirítjuk. (Lehet főtt burgonyából és egyben megsütött, felszeletelt karajból is készíteni a rácos húst, hamarabb elkészül. Tejföllel leöntve, majd olajjal jól megöntözve tesszük a sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »