Rácos hús recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 1 kg burgonya
- 25 dkg zöldpaprika
- 25 dkg paradicsom (télen 1 csomag mélyhűtött lecsó)
- 2 fej vöröshagyma
- dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
A nyers, megtisztított karikákra vágott burgonyát az olajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük, és megsózzuk. A karikákra vágott paradicsomot meg zöldpaprikát a tetejére terítjük (ha mirelitből készítjük, még fagyottan vágjuk fel), ezt beborítjuk a szintén karikákra vágott vöröshagymával, és az egészet a kicsontozott, kivert, jól besózott hússzeletekkel befedjük. Meleg sütőben, eleinte lefedve, kb. egy óráig sütjük, félidőben megfordítjuk a húst, hogy mindkét fele egyenletesen piruljon. Előnyös, ha a fordítás során néhány hagymakarika is a tetejére kerül. Tálalás előtt öt perccel az egészet a tejföllel leöntjük, és erős lángon a tetejét megpirítjuk. (Lehet főtt burgonyából és egyben megsütött, felszeletelt karajból is készíteni a rácos húst, hamarabb elkészül. Tejföllel leöntve, majd olajjal jól megöntözve tesszük a sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »