Lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 kg paprika
- 1/2 kg paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- olaj
Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk egy csipetnyi pirospaprikával, felöntjük kb. 1 dl vízzel, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Addig főzzük, míg megpuhul a paprika, és a paradicsom is elválik a héjától (szétfő). Ezután kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt. Megvárjuk még felrottyan, és már kész is. Egyszerű, gyors, és nagyon finom étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

