Lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 kg paprika
- 1/2 kg paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- olaj
Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk egy csipetnyi pirospaprikával, felöntjük kb. 1 dl vízzel, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Addig főzzük, míg megpuhul a paprika, és a paradicsom is elválik a héjától (szétfő). Ezután kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt. Megvárjuk még felrottyan, és már kész is. Egyszerű, gyors, és nagyon finom étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »