Kolbászos,gombás lecsó nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg paprika
- fél kg paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg paraszt kolbász
- só
- 1 ek pirospaprika
- 20 dkg gomba
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- só
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra a gombát szeletekre vágjuk. A tojásból,lisztből csipet sóval kis vízzel galuska tésztát keverünk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával,beletesszük a gombát sózzuk és 25-30 percig pároljuk. Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni, majd levesszük a tűzről.
A galuskát külön kifőzzük,leöblítjük és a lecsóhoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »