Kolbászos,gombás lecsó nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg paprika
- fél kg paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg paraszt kolbász
- só
- 1 ek pirospaprika
- 20 dkg gomba
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- só
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra a gombát szeletekre vágjuk. A tojásból,lisztből csipet sóval kis vízzel galuska tésztát keverünk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával,beletesszük a gombát sózzuk és 25-30 percig pároljuk. Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni, majd levesszük a tűzről.
A galuskát külön kifőzzük,leöblítjük és a lecsóhoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »