Kolbászos,gombás lecsó nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg paprika
- fél kg paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg paraszt kolbász
- só
- 1 ek pirospaprika
- 20 dkg gomba
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- só
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra a gombát szeletekre vágjuk. A tojásból,lisztből csipet sóval kis vízzel galuska tésztát keverünk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával,beletesszük a gombát sózzuk és 25-30 percig pároljuk. Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni, majd levesszük a tűzről.
A galuskát külön kifőzzük,leöblítjük és a lecsóhoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »