Kolbászos,gombás lecsó nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg paprika
- fél kg paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg paraszt kolbász
- só
- 1 ek pirospaprika
- 20 dkg gomba
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- só
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra a gombát szeletekre vágjuk. A tojásból,lisztből csipet sóval kis vízzel galuska tésztát keverünk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával,beletesszük a gombát sózzuk és 25-30 percig pároljuk. Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni, majd levesszük a tűzről.
A galuskát külön kifőzzük,leöblítjük és a lecsóhoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »