Kolbászos lecsó recept

Hozzávalók 5 főre:
- 1 kg paprika
- 1/2kg paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 szál parasztkolbász /kb.30dkg/
- só
- 2 ek pirospaprika
Előkészítés:
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra a kolbászt karikákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot,megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk és 25-30 percig pároljuk.
Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni majd levesszük a tűzről.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »