Dupla lecsó recept

Hozzávalók:
- 2 kg apróra vágott paprika
- 2 kg meghámozott, apróra vágott paradicsom
- 6 db apróra kockázott vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- só
- bors
- fűszerpaprika
- őrölt kömény
- sör
Elkészítése: A hozzávalók feléből készítsünk egy lecsót a következő képpen: a vöröshagymát pirítsuk meg egy kis olajon, vagy zsiradékon, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát. Fűszerezzünk, majd süssük meg a zöldségeket. Ha kevés a folyadék a zöldségek alatt, akkor egy kis sörrel pótoljuk.
Ha kész a lecsó, akkor egy turmix, vagy botmixer segítségével pépesítsük le azt. A zöldségek második feléből süssünk egy másik lecsót. Ha kész volnánk vele, akkor öntsük rá az első, pépesített lecsót, forraljuk őket össze, és már meg is van a dupla lecsó.
A dupla lecsó ízében nem különbözik egy egyszerű lecsótól. A különbség inkább az állagban van, mert a dupla lecsó sokkal szaftosabb, jobban lehet tunkolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »