Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla lecsó recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg apróra vágott paprika
    • 2 kg meghámozott, apróra vágott paradicsom
    • 6 db apróra kockázott vöröshagyma
    • 10 gerezd fokhagyma
    • zsiradék
    • bors
    • fűszerpaprika
    • őrölt kömény
    • sör

    Elkészítése: A hozzávalók feléből készítsünk egy lecsót a következő képpen: a vöröshagymát pirítsuk meg egy kis olajon, vagy zsiradékon, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát. Fűszerezzünk, majd süssük meg a zöldségeket. Ha kevés a folyadék a zöldségek alatt, akkor egy kis sörrel pótoljuk.
    Ha kész a lecsó, akkor egy turmix, vagy botmixer segítségével pépesítsük le azt. A zöldségek második feléből süssünk egy másik lecsót. Ha kész volnánk vele, akkor öntsük rá az első, pépesített lecsót, forraljuk őket össze, és már meg is van a dupla lecsó.
    A dupla lecsó ízében nem különbözik egy egyszerű lecsótól. A különbség inkább az állagban van, mert a dupla lecsó sokkal szaftosabb, jobban lehet tunkolni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá