Dupla lecsó recept

Hozzávalók:
- 2 kg apróra vágott paprika
- 2 kg meghámozott, apróra vágott paradicsom
- 6 db apróra kockázott vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- só
- bors
- fűszerpaprika
- őrölt kömény
- sör
Elkészítése: A hozzávalók feléből készítsünk egy lecsót a következő képpen: a vöröshagymát pirítsuk meg egy kis olajon, vagy zsiradékon, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát. Fűszerezzünk, majd süssük meg a zöldségeket. Ha kevés a folyadék a zöldségek alatt, akkor egy kis sörrel pótoljuk.
Ha kész a lecsó, akkor egy turmix, vagy botmixer segítségével pépesítsük le azt. A zöldségek második feléből süssünk egy másik lecsót. Ha kész volnánk vele, akkor öntsük rá az első, pépesített lecsót, forraljuk őket össze, és már meg is van a dupla lecsó.
A dupla lecsó ízében nem különbözik egy egyszerű lecsótól. A különbség inkább az állagban van, mert a dupla lecsó sokkal szaftosabb, jobban lehet tunkolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »