Lecsós csirkepaprikás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 egész csirke
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 üveg lecsó
- kevés só
- kevés őrölt bors
- kevés köménymag
- 1 kanál őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A csirkét szétbontjuk. A húst leöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd mindkettőt, kevés olajon megdinszteljük.
Kevés köménymagot is teszünk hozzá, amit kicsit pirítunk. Hozzáadjuk az üveg lecsót, az őrölt paprikát, majd a máj kivételével a húsokat is.
Fedő alatt puhára főzzük, majd a legvégén, a májat is hozzátesszük.
A lecsó önmagában is ízesít, de őrölt borsot mindenképpen, kevés sót, kóstolás után adhatunk hozzá.
Kifőtt tésztával, tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »
Rakott, tejszínes, paradicsomos – 8 isteni tésztás fogás amit imádni fogsz
A tésztaételek igazi örök kedvencek: gyorsan elkészíthetők, laktatóak, és s
Tovább olvasom »
5 egészséges alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból
Sokszor a legegyszerűbb alapanyagok a legértékesebbek – ha tudjuk, mit mive
Tovább olvasom »