Lecsós csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szelet kolozsvári szalonna
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika
- 1 zöld hegyes erős paprika
- 1 üveg nyáron eltett házi lecsó
- Ízlés szerint só
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.
Ha a hagymával kész vagyok, ráteszem az alapra, a vékony csíkokra vágott csirkemellet és addig sütöm még szép pirosra nem pirulnak.
Ezután hozzá adom a karikára vágott tv- és csípős paprikát és kb. 5 percet fedő alatt párolom, majd jöhet a paradicsom, megint öt percpárolás, végül felöntöm az üveges lecsóval, ízlés szerint sózom és újraforrásig főzöm.
Párolt rizzsel, főt krumplival, polentával tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »