Lecsókolbász vele sült zöldségekkel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 pár lecsókolbász
- 1 paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 paradicsom
- 3 nagyobb krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)
Elkészítése:
A krumplikat megfőzzük.
Közben a hagymát megpucoljuk és elfelezzük, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, belefektetjük a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszurkálunk. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá még kevés olajat, majd letakarjuk egy alufóliával.
Berakjuk a 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe. 20 perc után levesszük a fóliát, 10 perc után megfordítjuk. A krumplikat hosszában bevágjuk, majd újból megszórjuk az egészet a fűszerekkel. Készre sütjük.
Tálaláskor az étel felét egy tányérra pakoljuk, a krumpliba vajat és pestot teszünk, majd meglocsoljuk a visszamaradt szaftal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.