Lecsókolbász vele sült zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 pár lecsókolbász
- 1 paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 paradicsom
- 3 nagyobb krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)
Elkészítése:
A krumplikat megfőzzük.
Közben a hagymát megpucoljuk és elfelezzük, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, belefektetjük a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszurkálunk. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá még kevés olajat, majd letakarjuk egy alufóliával.
Berakjuk a 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe. 20 perc után levesszük a fóliát, 10 perc után megfordítjuk. A krumplikat hosszában bevágjuk, majd újból megszórjuk az egészet a fűszerekkel. Készre sütjük.
Tálaláskor az étel felét egy tányérra pakoljuk, a krumpliba vajat és pestot teszünk, majd meglocsoljuk a visszamaradt szaftal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »