Lecsókolbász vele sült zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 pár lecsókolbász
- 1 paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 paradicsom
- 3 nagyobb krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)
Elkészítése:
A krumplikat megfőzzük.
Közben a hagymát megpucoljuk és elfelezzük, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, belefektetjük a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszurkálunk. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá még kevés olajat, majd letakarjuk egy alufóliával.
Berakjuk a 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe. 20 perc után levesszük a fóliát, 10 perc után megfordítjuk. A krumplikat hosszában bevágjuk, majd újból megszórjuk az egészet a fűszerekkel. Készre sütjük.
Tálaláskor az étel felét egy tányérra pakoljuk, a krumpliba vajat és pestot teszünk, majd meglocsoljuk a visszamaradt szaftal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »