Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsókolbász vele sült zöldségekkel recept

Lecsókolbász vele sült zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 pár lecsókolbász
    • 1 paprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 2 paradicsom
    • 3 nagyobb krumpli
    • őrölt fekete bors
    • 1 ek olaj
    • 1 ek vaj
    • 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)

    Elkészítése:

    A krumplikat megfőzzük.

    Közben a hagymát megpucoljuk és elfelezzük, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágjuk.

    Egy tepsibe kevés olajat öntünk, belefektetjük a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszurkálunk. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá még kevés olajat, majd letakarjuk egy alufóliával.

    Berakjuk a 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe. 20 perc után levesszük a fóliát, 10 perc után megfordítjuk. A krumplikat hosszában bevágjuk, majd újból megszórjuk az egészet a fűszerekkel. Készre sütjük.

    Tálaláskor az étel felét egy tányérra pakoljuk, a krumpliba vajat és pestot teszünk, majd meglocsoljuk a visszamaradt szaftal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá