Lecsókolbász vele sült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 pár lecsókolbász
  • 1 paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 paradicsom
  • 3 nagyobb krumpli
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)

Elkészítése:

A krumplikat megfőzzük.

Közben a hagymát megpucoljuk és elfelezzük, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágjuk.

Egy tepsibe kevés olajat öntünk, belefektetjük a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszurkálunk. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá még kevés olajat, majd letakarjuk egy alufóliával.

Berakjuk a 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe. 20 perc után levesszük a fóliát, 10 perc után megfordítjuk. A krumplikat hosszában bevágjuk, majd újból megszórjuk az egészet a fűszerekkel. Készre sütjük.

Tálaláskor az étel felét egy tányérra pakoljuk, a krumpliba vajat és pestot teszünk, majd meglocsoljuk a visszamaradt szaftal.