Lecsó sajtos virslivel és krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg lecsópaprika
- 2 csípős hegyes paprika
- 2 chili paprika
- 35 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sajttal töltött virsli
- 3 nagyobb krumpli
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- disznózsír
- 2 újhagyma zöldjével
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk.
A hagymákat aprítjuk, a paprikát és paradicsomot apróra vágjuk, a krumplit pedig kockára.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, rátesszük a szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot és fűszerezzük, majd pároljuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem puhák lesznek.
Közben felvágjuk a virslit és a lecsóhoz adjuk. Felszeletelem az újhagymát, majd rászórjuk az ételre.
Néhány perc után tálaljuk. A legfinomabb friss, puha kenyérrel.
Tipp:
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »