Lecsó sajtos virslivel és krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg lecsópaprika
- 2 csípős hegyes paprika
- 2 chili paprika
- 35 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sajttal töltött virsli
- 3 nagyobb krumpli
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- disznózsír
- 2 újhagyma zöldjével
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk.
A hagymákat aprítjuk, a paprikát és paradicsomot apróra vágjuk, a krumplit pedig kockára.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, rátesszük a szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot és fűszerezzük, majd pároljuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem puhák lesznek.
Közben felvágjuk a virslit és a lecsóhoz adjuk. Felszeletelem az újhagymát, majd rászórjuk az ételre.
Néhány perc után tálaljuk. A legfinomabb friss, puha kenyérrel.
Tipp:
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

