Lecsó sajtos virslivel és krumplival recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg lecsópaprika
- 2 csípős hegyes paprika
- 2 chili paprika
- 35 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sajttal töltött virsli
- 3 nagyobb krumpli
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- disznózsír
- 2 újhagyma zöldjével
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk.
A hagymákat aprítjuk, a paprikát és paradicsomot apróra vágjuk, a krumplit pedig kockára.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, rátesszük a szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot és fűszerezzük, majd pároljuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem puhák lesznek.
Közben felvágjuk a virslit és a lecsóhoz adjuk. Felszeletelem az újhagymát, majd rászórjuk az ételre.
Néhány perc után tálaljuk. A legfinomabb friss, puha kenyérrel.
Tipp:
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.