Lapcsánka zöldséges krumplival recept
Hozzávalók:
A lapcsánkához:
- 3 nagyobb burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek tejföl
- annyi liszt, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű masszát kapjunk(kb 5-6 ek)
- 0,5 sütőpor
- só, bors
- tetejére tejföl
- sütéshez olaj
A körethez:
- 3 nagyobb burgonya
- 2 főzőtök
- 2 nagy hagyma
- fél liter berakott lecsó(vagy paprika+paradicsom)
- 1 dl paradicsomlé
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fűszerek
Elkészítése:
A lapcsánka hozzávalóit összekeverjük, evőkanállal forró olajba beletesszük, lelapítjuk, aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
A körethez meghámozzuk a burgonyát és a főzőtököt. A burgonyát hosszúkásra (mint a sült krumplit) felvágjuk. A főzőtök magját kiszedjük (ha kicsi, akkor nincs szükség rá), és ugyanilyen formára vágjuk.
Először kis olajba fedővel ellátott serpenyőbe tesszük a burgonyát, lefedjük. Ezután jön bele a főzőtök, majd a félkarikára vágott hagyma, és paprika, ha friss zöldségekkel és nem lecsós alappal dolgozunk.
Pár perc múlva mehet bele a paradicsom/ paradicsomlé. Ezután a fokhagyma és a fűszerek(én csak sót, borsot, pirospaprikát használok, de mehet bele bármilyen fűszer ízlés szerint). Mire minden hozzávaló megpuhul, a lé is lefő róla.
Tálaláskor a lapcsánkára tejfölt teszünk. Mellé mehet egy kis friss zöldség.