Túrós krumplis lepény kolbásszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 700 g liszt
- 7 dl víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 g túró
- 1/2 dl olaj
- 5-6 nagyobb krumpli
- füstölt kolbász ízlés szerint
- 10-15 dkg sajt
- fűszerpaprika
- só, bors
- petrezselyem
Elkészítése:
Vegyünk egy 32*32 cm-es gáztepsit, tegyünk bele sütőpapírt vagy vajazzuk, lisztezzük ki.
Hámozzuk meg a krumplit, majd 1 cm vastag karikákra vágjuk és a tepsi aljába szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét pici sóval hintsük meg.
Ezután elkészítjük a tésztát. A lisztet, a vizet, a tojást, az olajat, a túrót, a félhold alakúra szeletelt kolbászt, a felkockázott sajtot és a fűszereket (ízlés szerint) a petrezselyemmel együtt (itt jó a szárított is) összedolgozzuk, majd a krumplira öntjük.
220 fokon kb 50-60 percig sütjük. A lepényt melegen tálaljuk és hideg tejföllel fogyasztjuk.
Tipp:
A túrót és a sajtot elhagyhatjuk, anélkül is finom, valamint a kolbászt mással is helyettesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »