Túrós krumplis lepény kolbásszal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 700 g liszt
- 7 dl víz
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 g túró
- 1/2 dl olaj
- 5-6 nagyobb krumpli
- füstölt kolbász ízlés szerint
- 10-15 dkg sajt
- fűszerpaprika
- só, bors
- petrezselyem
Elkészítése:
Vegyünk egy 32*32 cm-es gáztepsit, tegyünk bele sütőpapírt vagy vajazzuk, lisztezzük ki.
Hámozzuk meg a krumplit, majd 1 cm vastag karikákra vágjuk és a tepsi aljába szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét pici sóval hintsük meg.
Ezután elkészítjük a tésztát. A lisztet, a vizet, a tojást, az olajat, a túrót, a félhold alakúra szeletelt kolbászt, a felkockázott sajtot és a fűszereket (ízlés szerint) a petrezselyemmel együtt (itt jó a szárított is) összedolgozzuk, majd a krumplira öntjük.
220 fokon kb 50-60 percig sütjük. A lepényt melegen tálaljuk és hideg tejföllel fogyasztjuk.
Tipp:
A túrót és a sajtot elhagyhatjuk, anélkül is finom, valamint a kolbászt mással is helyettesíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.