Töltött krumpliprósza tekercs recept
Hozzávalók:
Krumpliprószához:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl kefir
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
Töltelékhez:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- 20 dkg virsli
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Tetejére:
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, kefirt, belepréseljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal és lepényeket sütünk belőle.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a gombát és a karikára vágott virslit. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Kb 25 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt akkor a krumpliprószákat megtöltjük, feltekerjük és olajjal kikent tepsibe helyezzük.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és kb 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


