Töltött krumpliprósza tekercs recept

Hozzávalók:
Krumpliprószához:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl kefir
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
Töltelékhez:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- 20 dkg virsli
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Tetejére:
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, kefirt, belepréseljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal és lepényeket sütünk belőle.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a gombát és a karikára vágott virslit. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Kb 25 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt akkor a krumpliprószákat megtöltjük, feltekerjük és olajjal kikent tepsibe helyezzük.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és kb 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »