Sonkás szalonnás burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 kisebb fej hagyma
- 10 dkg szalonna
- 10 dkg nyers füstölt sonka
- só
- bors
- pirospaprika
- 2-3 savanyú uborka
- 1 kávéskanál olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk, a megtisztított hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát csíkokra vágjuk. Egy edénybe beletesszük az olajat, a burgonyát, a hagymát a felkockázott szalonnát és a sonkát, és megsózzuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk, időnként megkeverve. Ha a burgonya kicsit odapirulna, az sem baj, lapos késsel felkaparjuk a pirosra sült részt, és összekeverjük. Amikor a burgonya megpuhult, az egészet egy tálra borítjuk, megszórjuk kockára vágott savanyú uborkával, majd meghintjük borssal és pirospaprikával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »