Sonkás szalonnás burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 kisebb fej hagyma
- 10 dkg szalonna
- 10 dkg nyers füstölt sonka
- só
- bors
- pirospaprika
- 2-3 savanyú uborka
- 1 kávéskanál olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk, a megtisztított hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát csíkokra vágjuk. Egy edénybe beletesszük az olajat, a burgonyát, a hagymát a felkockázott szalonnát és a sonkát, és megsózzuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk, időnként megkeverve. Ha a burgonya kicsit odapirulna, az sem baj, lapos késsel felkaparjuk a pirosra sült részt, és összekeverjük. Amikor a burgonya megpuhult, az egészet egy tálra borítjuk, megszórjuk kockára vágott savanyú uborkával, majd meghintjük borssal és pirospaprikával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »