Sonkás szalonnás burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg nyers füstölt sonka
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 savanyú uborka
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk, a megtisztított hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát csíkokra vágjuk. Egy edénybe beletesszük az olajat, a burgonyát, a hagymát a felkockázott szalonnát és a sonkát, és megsózzuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk, időnként megkeverve. Ha a burgonya kicsit odapirulna, az sem baj, lapos késsel felkaparjuk a pirosra sült részt, és összekeverjük. Amikor a burgonya megpuhult, az egészet egy tálra borítjuk, megszórjuk kockára vágott savanyú uborkával, majd meghintjük borssal és pirospaprikával.