Krémes gombás-kolbászos spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 5 ek olaj
- 20 dkg szeletelt gomba
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg liszt
- 1/2 l tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajon a gombát megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, a szárával együtt.
5-6 perc után rászórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és besűrűsödésig kevergetve főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a felkarikázott kolbászt, és a sajt felét. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Olajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát, leöntjük a mártással, és jól átkeverjük.
A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »