Krémes gombás-kolbászos spagetti recept
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 5 ek olaj
- 20 dkg szeletelt gomba
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg liszt
- 1/2 l tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajon a gombát megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, a szárával együtt.
5-6 perc után rászórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és besűrűsödésig kevergetve főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a felkarikázott kolbászt, és a sajt felét. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Olajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát, leöntjük a mártással, és jól átkeverjük.
A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

