Krémes gombás-kolbászos spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 5 ek olaj
- 20 dkg szeletelt gomba
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg liszt
- 1/2 l tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajon a gombát megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, a szárával együtt.
5-6 perc után rászórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és besűrűsödésig kevergetve főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a felkarikázott kolbászt, és a sajt felét. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Olajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát, leöntjük a mártással, és jól átkeverjük.
A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »