Körömpöci recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésláb
- 1 kg burgonya
- zsír
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- őrölt kömény
- frissen őrölt feketebors
- 3 borókabogyó
- 3 szegfűbors
- 1 babérlevél
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összenyomott fokhagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel.
Visszatéve a tűzre hozzáadom a 3-4-be vágott lábakat, átforgatom, fűszerezem, félig öntöm vízzel és fedő alatt, lassan főzöm.
A lényeg, hogy legalább 3 órát főjön. Az elfőtt levet időnként, keverés mellett pótolom. 1/2 órával a főzés vége előtt hozzáadom a kockákra vágott krumplit.
Tipp:
Tejfölös uborkasalátával kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

