Körömpöci recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésláb
- 1 kg burgonya
- zsír
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- őrölt kömény
- frissen őrölt feketebors
- 3 borókabogyó
- 3 szegfűbors
- 1 babérlevél
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összenyomott fokhagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel.
Visszatéve a tűzre hozzáadom a 3-4-be vágott lábakat, átforgatom, fűszerezem, félig öntöm vízzel és fedő alatt, lassan főzöm.
A lényeg, hogy legalább 3 órát főjön. Az elfőtt levet időnként, keverés mellett pótolom. 1/2 órával a főzés vége előtt hozzáadom a kockákra vágott krumplit.
Tipp:
Tejfölös uborkasalátával kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »