Körömpöci recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésláb
- 1 kg burgonya
- zsír
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- őrölt kömény
- frissen őrölt feketebors
- 3 borókabogyó
- 3 szegfűbors
- 1 babérlevél
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összenyomott fokhagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel.
Visszatéve a tűzre hozzáadom a 3-4-be vágott lábakat, átforgatom, fűszerezem, félig öntöm vízzel és fedő alatt, lassan főzöm.
A lényeg, hogy legalább 3 órát főjön. Az elfőtt levet időnként, keverés mellett pótolom. 1/2 órával a főzés vége előtt hozzáadom a kockákra vágott krumplit.
Tipp:
Tejfölös uborkasalátával kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

