Körömpöci recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésláb
- 1 kg burgonya
- zsír
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- őrölt kömény
- frissen őrölt feketebors
- 3 borókabogyó
- 3 szegfűbors
- 1 babérlevél
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összenyomott fokhagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel.
Visszatéve a tűzre hozzáadom a 3-4-be vágott lábakat, átforgatom, fűszerezem, félig öntöm vízzel és fedő alatt, lassan főzöm.
A lényeg, hogy legalább 3 órát főjön. Az elfőtt levet időnként, keverés mellett pótolom. 1/2 órával a főzés vége előtt hozzáadom a kockákra vágott krumplit.
Tipp:
Tejfölös uborkasalátával kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »