Kolbászos rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1/4 kg lecsókolbász
- 1 zöldbabkonzerv (lehet mélyhűtött is)
- 10 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- evőkanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, paprikával megszórjuk
és belekeverjük a karikára vágott kolbászt majd hozzáadjuk a rizst és kb 2 dl zöldbablével addig pároljuk amíg a rizs megpuhul. Olajjal kikent tűzálló edény aljára először a rizses-kolbászt terítjük, majd a zöldbabot. Ezt a tejföl felével meglocsoljuk, majd a rizses-kolbász másik felével betakarjuk és ráöntjük a maradék tefölt, tetejét morzsával szórjuk meg. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »