Kolbászos rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1/4 kg lecsókolbász
- 1 zöldbabkonzerv (lehet mélyhűtött is)
- 10 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- evőkanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, paprikával megszórjuk
és belekeverjük a karikára vágott kolbászt majd hozzáadjuk a rizst és kb 2 dl zöldbablével addig pároljuk amíg a rizs megpuhul. Olajjal kikent tűzálló edény aljára először a rizses-kolbászt terítjük, majd a zöldbabot. Ezt a tejföl felével meglocsoljuk, majd a rizses-kolbász másik felével betakarjuk és ráöntjük a maradék tefölt, tetejét morzsával szórjuk meg. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »