Kolbászos rakott zöldbab recept
Hozzávalók:
- 1/4 kg lecsókolbász
- 1 zöldbabkonzerv (lehet mélyhűtött is)
- 10 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- evőkanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, paprikával megszórjuk
és belekeverjük a karikára vágott kolbászt majd hozzáadjuk a rizst és kb 2 dl zöldbablével addig pároljuk amíg a rizs megpuhul. Olajjal kikent tűzálló edény aljára először a rizses-kolbászt terítjük, majd a zöldbabot. Ezt a tejföl felével meglocsoljuk, majd a rizses-kolbász másik felével betakarjuk és ráöntjük a maradék tefölt, tetejét morzsával szórjuk meg. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

