Kolbászos rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/4 kg lecsókolbász
  • 1 zöldbabkonzerv (lehet mélyhűtött is)
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • evőkanálnyi zsemlemorzsa

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, paprikával megszórjuk
és belekeverjük a karikára vágott kolbászt majd hozzáadjuk a rizst és kb 2 dl zöldbablével addig pároljuk amíg a rizs megpuhul. Olajjal kikent tűzálló edény aljára először a rizses-kolbászt terítjük, majd a zöldbabot. Ezt a tejföl felével meglocsoljuk, majd a rizses-kolbász másik felével betakarjuk és ráöntjük a maradék tefölt, tetejét morzsával szórjuk meg.  200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.