Kolbászhússal töltött burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 szem egyforma (nagyobb) burgonya
- 40 dkg darált hús
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítése:
A darált húsból a fűszerekkel kolbászhúst keverünk. A húshoz hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.
A burgonyákat meghámozzuk és a krumplifúróval hosszában lyukat fúrunk rajtuk.
Belenyomkodjuk a krumplikba a kolbászhúst és tűzálló tálban vagy tepsiben, sütőbe téve 180 fokon, kis zsiradékon szép pirosra sütjük.
Félúton ízlés szerint tejfölt is tehetünk a burgonyák tetejére. Ha akad hely a tepsiben, akkor a krumpliból kifúrt spirális belsejét is mellé tehetjük, de külön serpenyőben vagy fritőzben elkészíthető. A gyerekek imádni fogják!
Tipp:
A krumplifúró kis kütyüt piacokon, vásárokban vagy háztartási üzletekben különböző méretben árulnak.
Okos kis szerkentyű, a karalábétól a zellerig majdnem minden zöldségfélét átfúr, a vegák jó hasznát veszik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »