Kínai húsos, rizses egytál recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésdagadó
- 25 dkg rizs
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kis kanál csili pehely
- só, őrölt bors
- kevés olaj
- kb. 3 dl leves alaplé
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kicsi darabokra kockázott paradicsomot, őrölt borsot, és felöntjük kevés szójaszósszal.
A rizst kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és kevés alaplét öntve rá, összekeverve összefőzzük.
Hozzáadunk egy kevés csilipelyhet is, és addig főzzük, míg a rizs beszívja teljesen az alaplevet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

