Karfiol bomba recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 ek só (a karfiol előfőzéséhez)
- 30-40 dkg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fekete bors (őrölt)
- kevés pirospaprika
- só ízlés szerint
- 6-8 szelet bacon
Elkészítése:
Forraljunk vizet 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt. Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet.
A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágott hagymákkal, gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük.
A karfiolt állítsuk bele egy jénaiba, és tegyük köré a húst.Fedjük le pár szelet baconnel.
200 fokon először lefedve 15-20 percig sütjük, majd amikor levesszük a fedőt, öntsük le róla a levet, és még kb.30 percig tovább sütjük.
A karfiol bomba kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »