Karfiol bomba recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 ek só (a karfiol előfőzéséhez)
- 30-40 dkg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fekete bors (őrölt)
- kevés pirospaprika
- só ízlés szerint
- 6-8 szelet bacon
Elkészítése:
Forraljunk vizet 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt. Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet.
A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágott hagymákkal, gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük.
A karfiolt állítsuk bele egy jénaiba, és tegyük köré a húst.Fedjük le pár szelet baconnel.
200 fokon először lefedve 15-20 percig sütjük, majd amikor levesszük a fedőt, öntsük le róla a levet, és még kb.30 percig tovább sütjük.
A karfiol bomba kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

