Kapros rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg darált sertéshús
- 1 csokor kapor
- 3 dl tejföl
- 3 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és karikára szeleteljük.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
Kevés olajon kockára vágott 1 db vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet és megpirítjuk. Amikor elkészült hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.
Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajt a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás és burgonyával befedjük.
Tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

