Kapros rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 csokor kapor
- 3 dl tejföl
- 3 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és karikára szeleteljük.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
Kevés olajon kockára vágott 1 db vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet és megpirítjuk. Amikor elkészült hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.
Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajt a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás és burgonyával befedjük.
Tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »