Kapros rakott burgonya recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 csokor kapor
- 3 dl tejföl
- 3 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és karikára szeleteljük.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
Kevés olajon kockára vágott 1 db vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet és megpirítjuk. Amikor elkészült hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.
Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajt a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás és burgonyával befedjük.
Tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.