Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás sztrapacska recept

Káposztás sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 tk fűszerpaprika
    • bors
    • 6 közepes burgonya
    • 50 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    A savanyú káposztát megmossuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon, a felaprított szalonnán megfonnyasztjuk.

    Rátesszük a fűszerpaprikát és a megmosott savanyú káposztát. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.

    A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a lisztet (galuskatésztánál kicsit hígabb állagút kapjunk). Sós, forró vízbe szaggatjuk.

    Ha feljött a víz tetejére, átszedjük a káposztás alapra, és alaposan összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá