Káposztás sztrapacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 tk fűszerpaprika
  • bors
  • 6 közepes burgonya
  • 50 dkg finomliszt

Elkészítése:

A savanyú káposztát megmossuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon, a felaprított szalonnán megfonnyasztjuk.

Rátesszük a fűszerpaprikát és a megmosott savanyú káposztát. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.

A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a lisztet (galuskatésztánál kicsit hígabb állagút kapjunk). Sós, forró vízbe szaggatjuk.

Ha feljött a víz tetejére, átszedjük a káposztás alapra, és alaposan összekeverjük.