Káposztás sült tarja recept

Hozzávalók:
- 8-10 szelet tarja(csont nélkül)
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerek
- olaj
Dinszteléshez:
- ecet
- olaj
- cukor
- só
- kevés víz
Elkészítése:
A megtisztított húst sózzuk, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint történhet a kedvelt fűszereinkkel, amit ajánlani tudok választék képen: kakukkfű, mustár, kevés méz, különböző bors félék vagy kész fűszerkeverék ill. pácfélék.
A húst a fűszerezés után tepsibe helyezzük, kevés olajjal és vízzel elkezdjük sütni. Közben összevágjuk a káposztát, nem túl vastag csíkokra, meglocsoljuk kevés olajjal, 1-2 ek. ecettel, megszórjuk cukorral, sóval és megdinszteljük, közben kóstolunk és, ha kell javítunk rajta szánk íze szerint. (Új káposztát kaptam, így sötét zöldes lett a színe, régebbiből jobban sikerül. )
Amikor a hús már puha, a szintén elkészült káposztát szűrő kanál segítségével rá halmozzuk, hogy mindenhova jusson, majd az egészre eloszlatjuk a nagy pohár tejfölünket. (Legszívesebben kettőt is tennék rá )
Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, míg kicsit pirul és jó ízűen megfalatozzuk! Köret lehet burgonyapüré, pirított vagy sült burgonya, akár héjában készítve, akár natúr.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »