Káposztás sült tarja recept

Hozzávalók:
- 8-10 szelet tarja(csont nélkül)
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerek
- olaj
Dinszteléshez:
- ecet
- olaj
- cukor
- só
- kevés víz
Elkészítése:
A megtisztított húst sózzuk, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint történhet a kedvelt fűszereinkkel, amit ajánlani tudok választék képen: kakukkfű, mustár, kevés méz, különböző bors félék vagy kész fűszerkeverék ill. pácfélék.
A húst a fűszerezés után tepsibe helyezzük, kevés olajjal és vízzel elkezdjük sütni. Közben összevágjuk a káposztát, nem túl vastag csíkokra, meglocsoljuk kevés olajjal, 1-2 ek. ecettel, megszórjuk cukorral, sóval és megdinszteljük, közben kóstolunk és, ha kell javítunk rajta szánk íze szerint. (Új káposztát kaptam, így sötét zöldes lett a színe, régebbiből jobban sikerül. )
Amikor a hús már puha, a szintén elkészült káposztát szűrő kanál segítségével rá halmozzuk, hogy mindenhova jusson, majd az egészre eloszlatjuk a nagy pohár tejfölünket. (Legszívesebben kettőt is tennék rá )
Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, míg kicsit pirul és jó ízűen megfalatozzuk! Köret lehet burgonyapüré, pirított vagy sült burgonya, akár héjában készítve, akár natúr.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »