Káposztás sült tarja recept
Hozzávalók:
- 8-10 szelet tarja(csont nélkül)
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerek
- olaj
Dinszteléshez:
- ecet
- olaj
- cukor
- só
- kevés víz
Elkészítése:
A megtisztított húst sózzuk, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint történhet a kedvelt fűszereinkkel, amit ajánlani tudok választék képen: kakukkfű, mustár, kevés méz, különböző bors félék vagy kész fűszerkeverék ill. pácfélék.
A húst a fűszerezés után tepsibe helyezzük, kevés olajjal és vízzel elkezdjük sütni. Közben összevágjuk a káposztát, nem túl vastag csíkokra, meglocsoljuk kevés olajjal, 1-2 ek. ecettel, megszórjuk cukorral, sóval és megdinszteljük, közben kóstolunk és, ha kell javítunk rajta szánk íze szerint. (Új káposztát kaptam, így sötét zöldes lett a színe, régebbiből jobban sikerül. )
Amikor a hús már puha, a szintén elkészült káposztát szűrő kanál segítségével rá halmozzuk, hogy mindenhova jusson, majd az egészre eloszlatjuk a nagy pohár tejfölünket. (Legszívesebben kettőt is tennék rá )
Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, míg kicsit pirul és jó ízűen megfalatozzuk! Köret lehet burgonyapüré, pirított vagy sült burgonya, akár héjában készítve, akár natúr.