Káposztás húskenyér recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fehér káposzta
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A káposztát apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő vízbe tesszük. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a húshoz keverjük. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk és a majoránnát is beledolgozzuk. Jó alaposan összekeverjük az egészet. Ha a káposzta megfőtt, leszűrjük, majd kinyomkodjuk és a húshoz hozzádolgozzuk. Ha nagyon híg lesz a massza akkor zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A húsból rudat formázunk, kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük a tojással és sütőben addig sütjük, míg nem lesz aranybarna a teteje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »