Juhtúrós sztrapacska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 50 dkg rétesliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek só
- 2 ek sertészsír
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg juhtúró
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, sót és elkeverjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, hogy lágy nokedli tésztát kapjunk.
Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd beletesszük a szintén kockára vágott kolozsvári szalonnát, amit még 5 percig pirítunk.
A nokedli tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk és ha feljött a tetejére leszűrjük és öblítés nélkül a hagymára tesszük. Elkeverjük benne a juhtúrót.
Tálaláskor kevés pirított szalonna pörccel díszítem a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

