Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós sztrapacska recept

Juhtúrós sztrapacska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 50 dkg rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek só
    • 2 ek sertészsír
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg juhtúró

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, sót és elkeverjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, hogy lágy nokedli tésztát kapjunk.

    Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd beletesszük a szintén kockára vágott kolozsvári szalonnát, amit még 5 percig pirítunk.

    A nokedli tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk és ha feljött a tetejére leszűrjük és öblítés nélkül a hagymára tesszük. Elkeverjük benne a juhtúrót.

    Tálaláskor kevés pirított szalonna pörccel díszítem a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá