Juhtúrós sztrapacska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg rétesliszt
  • 3 tojás
  • 1 ek só
  • 2 ek sertészsír
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg juhtúró

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, sót és elkeverjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, hogy lágy nokedli tésztát kapjunk.

Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd beletesszük a szintén kockára vágott kolozsvári szalonnát, amit még 5 percig pirítunk.

A nokedli tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk és ha feljött a tetejére leszűrjük és öblítés nélkül a hagymára tesszük. Elkeverjük benne a juhtúrót.

Tálaláskor kevés pirított szalonna pörccel díszítem a tetejét.