Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós sztrapacska recept

Juhtúrós sztrapacska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg. krumpli
    • 40-50 dkg. liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20-25 dkg. juhtúró
    • 1 nagy doboz tejföl és egy kicsi
    • bacon vagy kolozsvári szalonna

    Elkészítése:

    A vizet feltesszük főni. Közbe a szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Miközben pirul a szalonna megpucoljuk a krumplit és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Beleteszünk 2 tojást, kb. 2 tk. sót és összekeverjük a liszttel.

    Amikor a szalonna szépen megpirult, beletesszük a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt és addig főzzük amíg a juhtúró elolvad.

    Lehet sózni, de a juhtúró már magában is sós.
    A bekevert tésztát nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a lobogó vízbe.

    Mikor feljött egy picit még főzzük, ezután leszűrjük és beleöntjük a szalonnás juhtúrós masszába.

    A masszáz egy jénai tálba tesszük. A tetejére teszünk még tejfölt, befedjük bacon szalonnával, és kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá