Juhtúrós sztrapacska recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg. krumpli
- 40-50 dkg. liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20-25 dkg. juhtúró
- 1 nagy doboz tejföl és egy kicsi
- bacon vagy kolozsvári szalonna
- só
Elkészítése:
A vizet feltesszük főni. Közbe a szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Miközben pirul a szalonna megpucoljuk a krumplit és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Beleteszünk 2 tojást, kb. 2 tk. sót és összekeverjük a liszttel.
Amikor a szalonna szépen megpirult, beletesszük a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt és addig főzzük amíg a juhtúró elolvad.
Lehet sózni, de a juhtúró már magában is sós.
A bekevert tésztát nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a lobogó vízbe.
Mikor feljött egy picit még főzzük, ezután leszűrjük és beleöntjük a szalonnás juhtúrós masszába.
A masszáz egy jénai tálba tesszük. A tetejére teszünk még tejfölt, befedjük bacon szalonnával, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.