Juhtúrós sztrapacska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg. krumpli
  • 40-50 dkg. liszt
  • 2 tojás
  • 20-25 dkg. juhtúró
  • 1 nagy doboz tejföl és egy kicsi
  • bacon vagy kolozsvári szalonna

Elkészítése:

A vizet feltesszük főni. Közbe a szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Miközben pirul a szalonna megpucoljuk a krumplit és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Beleteszünk 2 tojást, kb. 2 tk. sót és összekeverjük a liszttel.

Amikor a szalonna szépen megpirult, beletesszük a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt és addig főzzük amíg a juhtúró elolvad.

Lehet sózni, de a juhtúró már magában is sós.
A bekevert tésztát nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a lobogó vízbe.

Mikor feljött egy picit még főzzük, ezután leszűrjük és beleöntjük a szalonnás juhtúrós masszába.

A masszáz egy jénai tálba tesszük. A tetejére teszünk még tejfölt, befedjük bacon szalonnával, és kb. 15 perc alatt megsütjük.