Juhtúrós, sonkás, reszelt rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 10-15 dkg sonka
- 25 dkg juhtúró
- 330 g tejföl
- 10 dkg füstölt sajt
- só
- bazsalikom
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük és ha kihűlt meghámozzuk, majd lereszeljük.
A juhtúrót, összekeverjük a tejföllel. A sonkát csíkokra vágjuk.
Rétegezzük a hozzávalókat egy tepsibe vagy hőálló tálba: reszelt krumpli, só, sonka csíkok, juhtúrós tejföl, bazsalikom. Addig rétegezzük, ameddig el nem fogynak a hozzávalók.
A felső sor burgonya legyen. Ráreszeljük a sajtot és 30 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe.
Ínyencek, apróra vágott hagymát is tehetnek a juhtúrós tejfölbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.