Juhtúrós, sonkás, reszelt rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 10-15 dkg sonka
- 25 dkg juhtúró
- 330 g tejföl
- 10 dkg füstölt sajt
- só
- bazsalikom
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük és ha kihűlt meghámozzuk, majd lereszeljük.
A juhtúrót, összekeverjük a tejföllel. A sonkát csíkokra vágjuk.
Rétegezzük a hozzávalókat egy tepsibe vagy hőálló tálba: reszelt krumpli, só, sonka csíkok, juhtúrós tejföl, bazsalikom. Addig rétegezzük, ameddig el nem fogynak a hozzávalók.
A felső sor burgonya legyen. Ráreszeljük a sajtot és 30 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe.
Ínyencek, apróra vágott hagymát is tehetnek a juhtúrós tejfölbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

