Juhtúrós, sonkás, reszelt rakott krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 10-15 dkg sonka
  • 25 dkg juhtúró
  • 330 g tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt
  • bazsalikom

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük és ha kihűlt meghámozzuk, majd lereszeljük.

A juhtúrót, összekeverjük a tejföllel. A sonkát csíkokra vágjuk.

Rétegezzük a hozzávalókat egy tepsibe vagy hőálló tálba: reszelt krumpli, só,  sonka csíkok,  juhtúrós tejföl,  bazsalikom. Addig rétegezzük, ameddig el nem fogynak a hozzávalók.

A felső sor burgonya legyen. Ráreszeljük a sajtot és 30 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe.

Ínyencek, apróra vágott hagymát is tehetnek a juhtúrós tejfölbe.