Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Irdalt burgonya magyarosan recept

Irdalt burgonya magyarosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • személyenként 2 db közepes burgonyát számoltam (jól tettem, mert nagyon kiadós :)
    • vöröshagyma
    • füstölt kolbász
    • paprikás szalámi
    • füstölt szalonna
    • csípős zöld paprika
    • sajt
    • bors
    • kakukkfű
    • oreganó
    • rozmaring
    • kevés olíva olaj

    Sztori:

    Sokfelé és sokféleképpen elkészített, ízesített variációk hada sorakozik a virtuális szakácskönyvekben, azt hiszem az a legjobb, ha mindenki egyéni ízvilágát megvalósítva készíti el saját variánsát :)
    Maga az ötlet kihagyhatatlan ezért került a mi asztalunkra is.

    Elkészítése:

    A burgonyákat alaposan körömkefével, folyó víz alatt megtisztítottam, majd éles késsel 3 milliméterenként félig beirdaltam.

    Egy nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.

    A zöldségféléket és a füstölt dolgokat vékony szeletekre vágtam és tetszőleges sorrendben a bevágott barázdákba szuszakoltam :) Olívaolajjal meglocsoltam és csak leheletnyit sóztam (a füstölt dolgok eleve sósak), borsoztam, a zöld fűszereket apróra vágva meghintettem a bőségesen tömött krumplikat.

    A sütő alsó rácsán én kb 50 percet sütöttem, de egy hústűvel könnyen ellenőrizhető a krumpli puhasága. A tetejére sajt szeleteket pakoltam az utolsó 10 percben, hogy szépen ráolvadjanak.

    Tipp:

    Másnap fogyasztva is nagyon fincsi volt…sőt ! az ízek jobban összeértek ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá