Irdalt burgonya magyarosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Irdalt burgonya magyarosan

Hozzávalók:

  • személyenként 2 db közepes burgonyát számoltam (jól tettem, mert nagyon kiadós :)
  • vöröshagyma
  • füstölt kolbász
  • paprikás szalámi
  • füstölt szalonna
  • csípős zöld paprika
  • sajt
  • bors
  • kakukkfű
  • oreganó
  • rozmaring
  • kevés olíva olaj

Sztori:

Sokfelé és sokféleképpen elkészített, ízesített variációk hada sorakozik a virtuális szakácskönyvekben, azt hiszem az a legjobb, ha mindenki egyéni ízvilágát megvalósítva készíti el saját variánsát :)
Maga az ötlet kihagyhatatlan ezért került a mi asztalunkra is.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan körömkefével, folyó víz alatt megtisztítottam, majd éles késsel 3 milliméterenként félig beirdaltam.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.

A zöldségféléket és a füstölt dolgokat vékony szeletekre vágtam és tetszőleges sorrendben a bevágott barázdákba szuszakoltam :) Olívaolajjal meglocsoltam és csak leheletnyit sóztam (a füstölt dolgok eleve sósak), borsoztam, a zöld fűszereket apróra vágva meghintettem a bőségesen tömött krumplikat.

A sütő alsó rácsán én kb 50 percet sütöttem, de egy hústűvel könnyen ellenőrizhető a krumpli puhasága. A tetejére sajt szeleteket pakoltam az utolsó 10 percben, hogy szépen ráolvadjanak.

Tipp:

Másnap fogyasztva is nagyon fincsi volt…sőt ! az ízek jobban összeértek ;)