Húsvéti tepsis csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 6 főre:
- 70 dkg csirkemell filé
- 2 kg burgonya
- 9 szelet sonka
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej lila hagyma
- 1 fej fehér hagyma
- ½ csomag újhagyma
- 10 dkg bacon
- 4 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só
- őrölt fehér bors
- étolaj
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Egy tepsi aljára /24×30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel.
Erre került a szeletelt sonka, karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele.
Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.