Húsvéti tepsis csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 főre:
- 70 dkg csirkemell filé
- 2 kg burgonya
- 9 szelet sonka
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej lila hagyma
- 1 fej fehér hagyma
- ½ csomag újhagyma
- 10 dkg bacon
- 4 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só
- őrölt fehér bors
- étolaj
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Egy tepsi aljára /24×30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel.
Erre került a szeletelt sonka, karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele.
Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »