Húsvéti tepsis csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 6 főre:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 2 kg burgonya
  • 9 szelet sonka
  • 6 db tojás
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej fehér hagyma
  • ½ csomag újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • őrölt fehér bors
  • étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Előkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

Egy tepsi aljára /24×30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel.

Erre került a szeletelt sonka, karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele.

Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!