Húsos savanyú káposzta burgonyagombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- őrölt fekete bors
- köménymag
- majoránna
- só
- 2 dl tejföl
- 3 db burgonya
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel és fűszerezzük. Majd hozzátesszük a káposztát és puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »