Húsos savanyú káposzta burgonyagombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- őrölt fekete bors
- köménymag
- majoránna
- só
- 2 dl tejföl
- 3 db burgonya
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel és fűszerezzük. Majd hozzátesszük a káposztát és puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »