Húsos nudli recept

Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 1 kg főtt, áttört burgonya
- 30 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 1 kg húsból pörkölt, jó sűrű szaftra főzve
- 1 nagy tejföl (375 g)
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, sót, zsírt és a tojások sárgáját, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztából ujjnyi vastag rudakat nyújtjuk, és pici, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd alaposan leöblítjük és egy kevés olajat öntünk közé, hogy ne ragadjon össze.
A húsból pörköltet készítünk jó szaftosan.
A nudlikat egy tepsibe öntjük, majd rá a pörköltet, amit előtte összekevertünk a tejföllel. Az egészet kissé összeforgatjuk, majd megszórjuk sajttal, és forró sütőben alaposan összesütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »