Húsos nudli recept

Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 1 kg főtt, áttört burgonya
- 30 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 1 kg húsból pörkölt, jó sűrű szaftra főzve
- 1 nagy tejföl (375 g)
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, sót, zsírt és a tojások sárgáját, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztából ujjnyi vastag rudakat nyújtjuk, és pici, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd alaposan leöblítjük és egy kevés olajat öntünk közé, hogy ne ragadjon össze.
A húsból pörköltet készítünk jó szaftosan.
A nudlikat egy tepsibe öntjük, majd rá a pörköltet, amit előtte összekevertünk a tejföllel. Az egészet kissé összeforgatjuk, majd megszórjuk sajttal, és forró sütőben alaposan összesütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »