Húsos nudli recept

Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 1 kg főtt, áttört burgonya
- 30 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 1 kg húsból pörkölt, jó sűrű szaftra főzve
- 1 nagy tejföl (375 g)
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, sót, zsírt és a tojások sárgáját, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztából ujjnyi vastag rudakat nyújtjuk, és pici, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd alaposan leöblítjük és egy kevés olajat öntünk közé, hogy ne ragadjon össze.
A húsból pörköltet készítünk jó szaftosan.
A nudlikat egy tepsibe öntjük, majd rá a pörköltet, amit előtte összekevertünk a tejföllel. Az egészet kissé összeforgatjuk, majd megszórjuk sajttal, és forró sütőben alaposan összesütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »