Húsos lapcsánka recept
Hozzávalók:
Lapcsánkához:
- 1 kg krumpli
- 2 fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- só
- bors
- sütéshez olaj
Húsos raguhoz:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 pritaminpaprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 doboz konzerv kukorica
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- majoránna
Tetejére:
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
Elkészítése:
A lapcsánkához a krumplit meghámozzuk, lereszeljük (a reszelő kisebb lyukán), beletesszük a lisztet, a tojást és a fűszereket. Olajban tetszőleges méretű lapcsánkákat sütünk, lecsepegtetjük, majd egy tepsiben szép sorban elhelyezzük őket egymás mellé.
A húsos raguhoz a csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani. Ezután adjuk hozzá a szintén csíkokra vágott pritaminpaprikát és vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. A végén beletesszük a konzervkukoricát is, és zsírjára sütjük. A ragut szépen elosztjuk a lapcsánkák tetején, majd a tejföllel egyenként meglocsoljuk mindegyiket.
Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Frissen, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
A húsos lapcsánka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 7 g