Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos káposzta recept

Húsos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 8 személyre:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1,5 kg császárhús vagy oldalas
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 3 fej vöröshagyma
    • 2 ek. pirospaprika
    • 3-4 db babérlevél

    Előkészítés:

    A húst nagyobb darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.

    Elkészítés:

    A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük.

    Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.

    Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá