Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágy húsos palacsinta recept

Hortobágy húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 24 darabhoz:
    Palacsinta:

    • 40 dkg rétes liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl natúr joghurt
    • 3-4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
    • csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg maradék pörkölt vagy sült hús
    • 5 dl tejföl

    Összeállítás:

    • vaj (tepsi kikenéshez)
    • zsemlemorzsa (tepsi megszóráshoz)
    • 1 pohár tejföl
    • 5 dkg sajt
    • 2 paradicsom (elhagyható)

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű tésztát keverünk és a szokásos módon kisütjük.

    A pörköltet ledaráljuk és elkeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elosztva megtöltjük vele a palacsintákat.

    Egy megfelelő méretű tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban elhelyezzük benne a feltekert palacsintákat.

    Összekeverjük a reszelt sajtot, pörkölt szaftot a tejföllel és meglocsoljuk vele a tetejét. Paradicsom szeletekkel díszítjük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje kezd pirulni kivesszük és tálaljuk.

    Tipp:

    Ez az étel amit legtöbbször maradékból készítünk, legyen az csirke, vagy sertéspörkölt, de elkészíthető megmaradt sült húsból is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá