Hortobágy húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 24 darabhoz:
Palacsinta:
- 40 dkg rétes liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl natúr joghurt
- 3-4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg maradék pörkölt vagy sült hús
- 5 dl tejföl
Összeállítás:
- vaj (tepsi kikenéshez)
- zsemlemorzsa (tepsi megszóráshoz)
- 1 pohár tejföl
- 5 dkg sajt
- 2 paradicsom (elhagyható)
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű tésztát keverünk és a szokásos módon kisütjük.
A pörköltet ledaráljuk és elkeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elosztva megtöltjük vele a palacsintákat.
Egy megfelelő méretű tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban elhelyezzük benne a feltekert palacsintákat.
Összekeverjük a reszelt sajtot, pörkölt szaftot a tejföllel és meglocsoljuk vele a tetejét. Paradicsom szeletekkel díszítjük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje kezd pirulni kivesszük és tálaljuk.
Tipp:
Ez az étel amit legtöbbször maradékból készítünk, legyen az csirke, vagy sertéspörkölt, de elkészíthető megmaradt sült húsból is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

